Ondanks de prijs van 5,95 per blikje blijkt ingeblikte plattelandslucht een razend succes bij het winkelende publiek.
Blikjes gevuld met lucht uit een aftakelende houten stal, riet en de geur van gasproducerend vee, het is een hit sinds het in Duitsland in de verkoop is gegaan.
De managers van het 'Countryside air to go' project zegt dat hun klanten voornamelijk mensen zijn die naar de stad zijn verhuisd en een herinnering aan hun thuis willen. Een van de advertenties luidt: "Houd simpelweg je neus bij het blikje en open het deksel voor een authentieke landelijke lucht."
Ontwerpster Daniela Dorrer, die zelf uit het dorpje Adlkofen in Bavaria (Duitsland) komt, zegt: "We hopen zo mensen die van het platteland komen blij te kunnen maken met de herinnering aan thuis. We zijn van plan andere geuren zoals paard, stro, varkens en mest in te voeren, maar de meeste mensen missen de geur van de koeien, wat niet gek is aangezien die de sterkste geur produceren."
Het scheten en boeren van koeien staat tegenwoordig flink in de schijnwerpers in verband met het opwarmen van de aarde: n koe produceert genoeg schadelijk methaangas in n dag om 400 literflessen te vullen, wat erg schadelijk is voor het milieu, aldus experts. Foto