Een Argentijnse scheidsrechter heeft het wereldrecord rode kaart geven verbroken. Hij heeft in een wedstrijd 36 mensen van het voetbalveld gestuurd.
Het ging om de wedstrijd tussen de clubs Victoriano Arenas en Claypole. In de tweede helft, toen Claypole met twee doelpunten op voorsprong stond, liep het uit de hand. Coaches en fans bestormden het veld en daagden spelers uit om een gevecht met hen aan te gaan, schrijft Sky News.
Scheidsrechter Damian Rubino merkte op dat er geen beginnen meer aan was, floot op zijn fluitje en gaf uiteindelijk 36 rode kaarten aan alle spelers op het veld, plus de coaches en het technische personeel.
Na het gevecht beweerde de manager van de club Victoriano Arenas dat spelers van Claypole hem hadden geprobeerd te doden. Zijn rivaal, manager Sergio Micieli van Claypole zag dat anders. "Mijn spelers probeerden alleen maar de vechtende groepen uit elkaar te houden", zei hij. "De scheidsrechter was gewoon in de war."
Scheidsrechter Damian Rubino neemt het wereldrecord over van een collega uit Paraguay. In 1993 werden daar 20 rode kaarten uitgedeeld. Filmpje