Robbin Robijn was vijftien toen hij begon te handelen in brommobielen. Inmiddels is hij 18 en heeft hij een bedrijf (RR Minicars) met vijftien werknemers. Volgende stap: luxe auto’s verkopen. En wat denk je dat hij zelf voor auto rijdt?
Een Mercedes SL55 AMG Cabrio dus. Robbin komt uit De Kiel, een dorpje in Drenthe in de buurt van Coevorden. Hij handelt nu een paar jaar in auto’s en sinds hij een tijdje geleden zijn rijbewijs heeft gehaald, mag hij er nog in rijden ook. Omdat hij destijds verschrikkelijk druk was met het opbouwen van zijn zaak, kreeg hij zelfs vrijstelling van school. De 18-jarige gaat nu in één van zijn twee filialen ook 'echte' auto’s verkopen. Hij heeft het over MINI Coopers, Fiatjes 500, Mercedessen en Porsches. Komend jaar verwacht hij een omzet van vier miljoen te draaien, wat natuurlijk geen garantie is voor winst, maar knap is het wel.
Hoe Robbin zo ver gekomen is? Over zijn prioriteiten laat hij geen twijfel bestaan: “Mijn werkdagen eindigen vaak om negen uur. Mijn vrienden studeren en verdienen bij als pizzabezorger. Ik rijd rond in een Mercedes SL55 AMG cabrio.” Je zou denken dat hij met dat soort vergelijkingen weinig vrienden overhoudt, maar zijn Hyves profiel toont aan dat hij er nog steeds een kleine 400 heeft. En in onderstaande interviews komen we te weten dat Robbin populair is bij de chickies, hij kan zijn vriendinnetjes niet eens meer tellen. En mocht je nu nog niet jaloers zijn: Robbin is ook nog eens een talentvol springruiter die internationale prijzen op zijn naam zet.
Op steun van concullega’s hoeft Robijn overigens naar eigen zeggen niet meer te rekenen: “In het begin hielpen ze me wel, maar nu niet meer omdat ik boven ze uit ben gegroeid.”
Filmpje