Houdt u van een heerlijk potje waterskiŽn, maar bent u het beu dat u voortdurend iemand nodig heeft die u vooruit trekt? Geen probleem, mits een stevige portefeuille-inhoud kan u gelijk gaan solo-waterskiŽn!
Maak kennis met de enige echte Ďsky skií, een klein maar krachtig speedbootje dat u laat skiŽn over het water terwijl u zelf bepaalt waarheen. Net als bij het klassieke waterskiŽn hangt er een touw achter het bootje waaraan de skiŽr zich vasthoudt, maar in dit geval is een stuurman niet meer nodig. Het bootje is 2,5 meter lang en heeft maar liefst 70 pk, wat garant staat voor een maximumsnelheid van 64 km/u. Het handvat van het 12 meter lange touw heeft een ingebouwd besturingssysteem waarmee de skiŽr het bootje perfect kan bedienen.
Maar wat als de skiŽr te pletter valt tegen het wateroppervlak? Geen stress, als het handvat wordt losgelaten, stopt het bootje automatisch. Bovendien is het peanuts om te leren. Volgens uitvinder Mike Murphy duurt het slechts 10 minuten om het mechanisme onder de knie te krijgen, een beetje zoals een computerspelletje waarbij je over het water scheurt. De beelden zijn in ieder geval al om van te watertanden, over het prijskaartje zwijgen we nog even. Filmpje