Een vrouw heeft bij een rechtbank in Dubai ruim 8 miljoen euro schadevergoeding geëist van haar ex-man, wegens misleiding omtrent z'n seksuele capaciteiten. Een man uit de Verenigde Arabische Emiraten ziet zich geconfronteerd met een schadeclaim van 45 miljoen dirham, omgerekend 8,4 miljoen euro. Zijn ex-vrouw, met wie hij 15 maanden getrouwd is geweest, voelt zich bedrogen omdat de man een erectiestoornis bleek te hebben. Dat werd pas duidelijk, toen ze al getrouwd waren.
De zaak speelt voor een rechtbank in Dubai. De nationaliteit van de vrouw is niet bekend. De man wordt in de aanklacht beschreven als een rijke zakenman en een 'publiek figuur'.
"Gelet op de conservatieve Arabische waarden en de positie van de vrouw in zo'n situatie, zweeg ik aanvankelijk en bad tot God om verbetering", citeert Gulfnews.com de aanklacht. "Hij behandelde me ruw, bood geen financiële steun en dwong me mijn baan op te geven."
Na de scheiding nam de man juwelen terug, die de vrouw bij het huwelijk had gekregen. Ze voelde zich financieel en emotioneel gebroken. Wanneer het hof in Dubai uitspraak doet, is nog niet bekend.