Laurence Rook, een 13 jarige jongen uit het Engelse Whyteleafe, heeft een bijzondere uitvinding gedaan. Hij heeft een nieuw intercomsysteem ontwikkeld voor deurbellen.
Het bijzondere aan deze nieuwe deurbel, genaamd de ‘Smart Bell’, is dat deze is uitgerust met een simkaart en 3G. Op deze manier is de deur te beantwoorden via je mobiele telefoon. Ook als je niet thuis bent. Dit is handig voor als een pakketdienst voor je deur staat. De bezorger kun je dan namelijk vertellen bij welke buren hij of zij het pakket kan achterlaten. Voor deze situatie heeft Laurence deze deurbel ook uitgevonden.
Echter heeft deze nieuwe deurbel nog een ander voordeel. Je kan namelijk inbrekers het idee geven dat je thuis bent. Veel inbrekers checken namelijk of iemand thuis is door aan te bellen. Het systeem is zelfs voorzien van extra ruis, zodat het lijkt alsof je via een echt intercom-systeem de deur beantwoordt.
Inmiddels heeft Laurence al twintigduizend exemplaren verkocht aan telecomgigant Commtel en een volgende klant heeft zich al aangemeld voor 25.000 exemplaren. Laurence verdient met deze deal 250.000 pond. Niet slecht voor een 13-jarige.