Een Amerikaans echtpaar ontvluchtte hun woning vanwege een onherstelbaar gebrek: het blijkt een slangennest.
Een koopje leek het: een mooi landhuis op het Amerikaanse platteland in Idaho, voor 180 duizend dollar. Ben en Amber Sessions kochten de woning in 2009, maar ontdekten al gauw dat het huis een favoriete broedplek was voor slangen.
"Het leek alsof we in een horrorfilm terecht waren gekomen", aldus Ben Sessions afgelopen woensag tegenover persbureau AP. Plaatselijke biologen vermoeden dat het huis is gebouwd op een winterbroedplaats voor garter-slangen, die overigens nauwelijks giftig zijn.
Ben Sessions toonde zich aanvankelijk strijdlustig. Hij ontwikkelde de gewoonte om elke ochtend, voordat zijn vrouw en hun twee kleine zoontjes opstonden, een 'veegactie' te houden, om te zorgen dat er geen slangen in het huis kwamen of bleven. Op het toppunt van zijn strijd tegen de slangen doodde Ben er 42 op één dag.
Toen Ben en Amber in de loop van 2009 besloten het gevecht met de slangen op te geven, hadden ze juridisch weinig houvast. Ze hadden bij de koop een bepaling getekend waarin de aanwezigheid van slangen rond het huis was opgemerkt.
De makelaar had volgens de familie Sessions gezegd dat het een 'sprookje' was, dat de vorige eigenaren hadden bedacht om hun hypotheek niet te hoeven afbetalen. Een You Tube-filmpje van de vorige eigenaren uit 2006 was tijdelijk verwijderd, toen het huis 2009 in de verkoop ging.
Eind 2009 verliet de familie Sessions, ten einde raad, het huis. Omdat ze hun hypotheek niet wilden en konden afbetalen, is de woning afgelopen jaar geconfisqueerd door de bank J.P. Morgan Chase.
Dit jaar is het huis even op makelaarsite Zillow.com aangeboden voor 114 duizend dollar, maar al snel is het weer van de markt gehaald. J.P. Morgan moet nu beslissen wat er met de woning gebeurt.