Een amateurfotograaf heeft uitgelegd hoe hij die bizarre plaat geschoten kreeg van een kat die een balanceer-act opvoert op de balkon-railing van een flat op de 17 verdieping.
Ivo Berg (22), een markt-ingenieur uit Berlijn was op visite bij een vriend die met zijn twee katten in de hoogbouw in Santiago, Chili verblijft.
Hij zei: 'zodra ik dat appartement binnenkwam was ik verliefd op het uitzicht maar ook maakte ik me ernstig zorgen over het suïcidale gedrag van die twee katten'.
Ze zaten elkaar altijd na door het hele appartement, vechtend en spelend maar in hun rondjes namen ze ook het balkon en de railing ervan mee.
Ik was doodsbang dat er één of beiden zou vallen, mijn vriend zei dat hij al tijden geprobeerd had ze te laten stoppen maar kennelijk werkte dat niet.
Het was doodeng en ik WIST dat ik er een foto van moest maken maar katten doen nou eenmaal nooit wat je van ze wil.
Als ik een plaat wilde maken zaten ze keurig op de leuning, tot ik bijna klaar was met mijn spullen, dan sprongen ze eraf en kwamen van dichtbij kijken wat ik aan het doen was.
Alsof ze me opzettelijk probeerden te provoceren.
Uiteindelijk kwam de laatste avond dus ik wachtte ruim 20 minuten op het balkon, camera bij de hand, hopend dat de katten weer een speelse bui kregen.
Niet dus, maar Cornflake sprong op de railing en lag me aan te kijken, ik wist dat dit mijn kans was, achtergrond prachtig dus maakte ik een stuk of 10 foto's voor ze haar interesse weer verloor. Foto