Soms hebben vogels van gelijk ras geen andere optie dan bij elkaar te kruipen, en dat is wel extreem het geval bij de Siamese tweeling-roodborstjes die woensdag in Centerville, (Utah, V.S.) werden gevonden. Gelukkig voor hen hebben de twee hun weg gevonden naar Priscilla Todd, een ervaren redster van vogels die al verscheidene jaren in de vogelopvang werkzaam is. Kennelijk zitten ze met de vleugels aan elkaar vast, zegt Todd, waaraan ze toevoegt dat dit de eerste keer is dat ze ooit Siamese tweelingvogels gezien heeft.
Het zoontje van Mevr. Todd zag de beestjes woensdagavond over het gazon flapperen.
Als de sterkste van de twee probeert weg te vliegen sleept-ie de andere mee waarbij er risico bestaat voor letsel van beiden.
Deze vogeltjes zullen het in het wild nooit lang uithouden, ze kunnen niet fourageren, noch kunnen ze een boom in voor de veiligheid.
Ze kunnen er niet op uit om wormen te gaan vangen, eigenlijk niks van wat ze moeten doen om te overleven, en ze zijn o zo'n makkelijke prooi.
Maar Todd heeft de hoop voor de zeldzame vogeltjes nog niet opgegeven. Ze wil ze voeden en beschermen, in ieder geval op de kortere termijn.
Aangezien het er naar uitziet dat de vogeltjes geen belangrijke interne organen delen, gelooft ze vast dat een succesvolle scheiding tot de mogelijkheden behoort.
"Het is het proberen waard. Misschien is er ergens een dierenarts te vinden die zegt: 'weet je wat, misschien kan IK die vogels scheiden en ze een kans op een normaal leven bieden', dt hoop ik." Foto, Filmpje