Een Brits echtpaar heeft de juridische strijd om hun hond verloren. Ze wilden hun hond terug, nadat ze hem eerder hadden weggegeven. Zo meldt The Daily Mirror.
Gary (55) en Moira (56) Rowlison gaven hun tekkel Bailey weg nadat deze hun tweejarige kleindochter had aangevallen. Drie dagen later kregen ze echter spijt dat ze het beestje aan hun beste vriend hadden gegeven, en wilde de tekkel graag terug. Maar de nieuwbakken eigenaar wilde hem niet meer kwijt. Zelfs een bod van duizend pond kon de voormalig boezemvriend niet overtuigen.
Om de hond terug te krijgen, spande het echtpaar een rechtszaak aan. Al noemde de rechter deze zaak vooraf kansloos. De advocaat van de nieuwe bezitter zegt namelijk volledig in zijn recht te staan. Zo had zijn cliënt al de verzekeringspapieren, voederbakken, halsbandjes en speeltjes gekregen. Dat maakt de overgang 'definitief van karakter'.
De advocaat van het echtpaar zegt dat de keuze van zijn cliënten emotioneel was en daardoor niet bindend. "Ze stonden onder enorme stress omdat het beestje hun kleindochter had gebeten." De rechter had geen clementie en wees het verzoek van het echtpaar af.
Rowlison noemde dit 'de ergste ervaring van zijn leven'. De nieuwe eigenaar nuanceerde dit verhaal: "Ze mogen altijd met Bailey komen spelen, ik woon immers op loopafstand."