Een Amerikaanse vrachtwagenchauffeur uit Kentucky kreeg de schrik van zijn leven toen hij na een operatie bemerkte dat zijn hele penis geamputeerd was. Philip Seaton had al een tijdje wat klachten aan zijn mannelijk lid en de artsen adviseerden hem om zich te laten besnijden. Tijdens de operatie echter bleek dat de chauffeur kanker had en de chirurg besloot daarop zijn hele lid te verwijderen.
De vrachtwagenchauffeur is boos en heeft een rechtszaak aangespannen tegen de chirurgen die hem ontdeden van zijn mannelijkheid. Hij is van mening dat hij geen toestemming voor deze drastische maatregel heeft gegeven en had eerst andere opties willen bekijken.
In de rechtszaal liet de advocaat van Seaton enkele foto's zien van het kruis van Seaton, zonder penis. De chirurg, John Patterson zegt dat hij enkel de top van het geslachtsdeel heeft verwijderd, nadat hij er sporen van levensbedreigende kanker op vond. Een andere chirurg zou de rest van de penis later geamputeerd hebben.
Het ziekenhuis beroept zich op een document dat Seaton ondertekende, waarin staat dat de chirurgen onvoorziene en noodzakelijke operaties uit mochten voeren.