Begin dit jaar gingen foto's en een video van het Tokyo Summerland rond. Een immens zwembad, dat erg druk kan worden. Maar er is een concurrent. China's Dead Sea bij Daying in de provincie Sichuan werd afgelopen week ook druk. De foto's spreken voor zich.
Geloof het of niet, maar dit is een extreem bijzonder zwembad. Het is slechts één van de weinige zwembaden op aarde met zoutwater. Dit is China's 'Dead Sea', dat in Daying in de Sichuan provincie ligt. Het park is het grootste van China.
Per dag kunnen er meer dan 10.000 mensen in. Deze zomer alleen al heeft het meer dan een miljoen bezoekers mogen ontvangen. Die voor een menselijke mierenhoop zorgden, met talloze kleuren. Op sommige plekken was het water niet meer te zien.
Het zwembad is door mensen aangelegd. In de regio wordt veel mineraalrijk zout gewonnen, dat in het zwembad wordt gestopt. Het zoutgehalte is 22 procent, waardoor je als mens blijft drijven. Nu alleen nog een plekje vinden om rustig te kunnen drijven. En de vraag is nu: welke is het drukst? Deze of die in Japan? Foto's