Er is rumoer ontstaan over dak- en thuislozenopvang Havenzicht aan de Willem Ruyslaan in Rotterdam. In de krant Metro zegt een medewerker van de opvang dat het daar soms zo druk is, dat geloot moet worden voor een slaapplek.
De manier waarop is opvallend: Dak- en thuislozen moeten bingo spelen en op die manier een plaatsje verdienen.
De GGD Rotterdam-Rijnmond kan het verhaal niet bevestigen. "Maar als het klopt, zijn wij daar zeker geen voorstander van", zegt Jolanda Vos van de GGD. "Ik begrijp dat er soms geloot moet worden, maar het moet geen spelletje worden", zo zegt zij in een reactie.
Volgens de GGD is het op de ene locatie drukker dan op de andere, simpelweg omdat de daklozen hun voorkeur hebben. Maar de GGD benadrukt dat er voldoende bedden zijn voor dak- en thuislozen die warm ergens de nacht door willen brengen.
Het Centrum voor Dienstverlening (dat verantwoordelijk is voor Havenzicht) wil tegenover RTV Rijnmond, ondanks herhaalde verzoeken, niet reageren. "We laten het bij wat er in de krant staat", zegt een medewerker vlak voordat hij de verbinding verbreekt. De medewerker wilde ook niet bevestigen of de verhalen over verplichte bingospelletjes voor een slaapplek inderdaad kloppen. Filmpje