Nadat hoogleraar/senator Jacquelien de Savornin Lohman (inderdaad een hele mond vol) een lange loopbaan in politiek n wetenschap beindigd had, weigerde ze om achter de geraniums te kruipen. In plaats daarvan nam ze de ongewone beslissing om cabaretire te worden.
Ze had in haar studententijd en bij huwelijken al vaak zelfgemaakte liedjes gebracht, maar deed dat dan op een bekende wijs, zodat mensen konden meezingen. Nu had ze echter gemerkt dat ze over zaken waar ze zich over opwond, of die haar raakten, ook liedjes kon maken. Dat gaf haar een reuze kick!
In 2005 stond ze met haar eerste cabaretshow Tijd van Leven in het piepkleine theatertje van Het Parool in Amsterdam.
Deze week komt prof. dr. Jacquelien de Savornin Lohman (inmiddels 78 jaar) met haar derde cabaretvoorstelling. Ze treedt daarbij op met pianist Bam Commijs en regisseuse Anke Schaap.
Het programma Dwaallicht staat gepland voor 1 en 9 oktober in het Pleintheater, Amsterdam en voor 22 en 29 november in Theater Pepijn, Den Haag. Met verve wisselt ze al zingend van balloterende wandeldame tot eisende moeder van het Mercatorplein. Ze toont het absurde aan van sealed verpakkingen en uitgestelde operaties.
De voorstellingen in Amsterdam zijn overigens al uitverkocht.
Foto