Een heftig kreunende vrouw zegt helemaal niets over uw bedprestaties. De meeste dames, zo blijkt ui onderzoek, bereiken een hoogtepunt tijdens het voorspel, maar kreunen pas tijdens het orgasme van hun partner.
De geluiden die een vrouw in bed maakt, hebben nauwelijks verband met haar eigen orgasme. Dat is gebleken uit een Brits onderzoek.
Volgens wetenschappers verbonden aan de Universiteit van Central Lancashire maakt een vrouw meestal geluid in bed net voor haar eigen orgasme en tijdens het orgasme van haar partner, maar niet tijdens haar eigen orgasme.
Deze resultaten komen uit een analyse van 71 vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar.
De vrouwen vulden een vragenlijst in waarin gepeild werd naar hun seksuele gedrag, wanneer ze een hoogtepunt bereikten en wanneer ze geluid maakten.
Uit de antwoorden bleek dat de meeste vrouwen een hoogtepunt bereikten tijdens het voorspel, maar pas van zich lieten horen tijdens het orgasme van hun partner.
Volgens de onderzoekers gebruiken vrouwen geluidjes om het mannelijk gedrag in hun voordeel te manipuleren. Een andere mogelijkheid is dat vrouwen proberen te beantwoorden aan een ideale situatie en door te kreunen het orgasme van hun partner willen stimuleren.