Een parasolletje of limoen in de cocktail. Dat is zo 2009. In verschillende trendy bars in onder meer Engeland en de VS smukken ze het drankje op met: insecten.
Vooral in de Verenigde Staten en Groot-BrittanniŽ proberen barkeepers steeds vreemdere cocktails te schenken. Zowel giftige schorpioenen, reuzemieren, megasprinkhanen als harige spinnen worden als ingrediŽnt gebruikt.
De 'Artesian Bar' in het Londense Langham Hotel serveert al een jaar de 'Langham Tea Punch' waarin een in de oven gebakken tarantula en schorpioen de hoofdrol vertolken.
Een maand geleden werd de 'Vieux Carre' geÔntroduceerd: een cocktail met reuzemieren en wormen. Zo'n niet alledaags drankje kost zo'n twintig euro.
'Onze cocktails met insecten zijn een druk besproken onderwerp aan de bar', vertelt barman Alex Kratena.
'Sommige beestjes worden geroosterd waardoor de cocktail extra veel smaak krijgt, andere diertjes worden enkel als versiering gebruikt.' In New York serveert 'Stateside, White and Church' verschillende insectencocktails. Ben je dapper genoeg om zo'n cocktail te proeven? Weet dan dat een insect 10 tot 20 gram proteÔnes bevat. Best voedzaam dus.