Een Britse jongen wist als tiener wist bijna twee miljoen euro af te troggelen van beleggers via een frauduleuze beleggingsconstructie.
Hij heeft beleggers flink bij de neus genomen met een 'adviesrobot' voor beleggers. Vanuit z'n slaapkamer haalde hij als tiener in enkele jaren 1,5 miljoen pond op, omgerekend 1,8 miljoen euro.
Na klachten van de Amerikaanse beurswaakhond, wist de Britse politie de activiteiten van een service voor beleggingstips te traceren. De inmiddels 21-jarige Alexander Hunter bleek tussen 2007 en 2010 via een website tips te hebben verspreid voor relatief obscure aandelen, zo meldt de krant Daily Mail.
Beleggers konden zich voor 30 pond abonneren voor tips van een computerprogramma, dat lucratieve aandelen zou kunnen traceren.
Hunter blijkt echter zonder beleggingsmodel te hebben gewerkt. Beleggers die tips kregen, dreven met hun aankopen zelf de prijs van bepaalde aandelen op. Vaak had Hunter eerder op een lager niveau ingekocht. Hij boekte forse koerswinsten en verkocht fondsen weer snel voordat de koers instortte.
Hunter hoeft niet de gevangenis in, maar is wel veroordeeld tot een forse werkstraf en de terugbetaling van circa 1 miljoen pond aan gedupeerde beleggers, zo werd woensdag bekend.