De rechtbank in Osnabrück heeft een 57-jarige man veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf. De man overviel een pand omdat hij dacht dat er een bank zat, maar die was al tien jaar eerder gesloten.
Duitse media hebben de man omgedoopt tot de stomste bankrover van Duitsland.
In het pand dat de man wilde overvallen, zit nu een praktijk van fysiotherapeuten. De man gijzelde een vrouw en vroeg om 10.000 euro.
Toen de overvaller doorkreeg dat hij zich niet in een bankkantoor bevond, nam hij de vrouw mee naar buiten en dwong haar 400 euro voor hem te pinnen. Aan de buitenkant van het gebouw zit nog een geldautomaat en een reclameposter voor een spaarbank.
De man vluchtte in een gestolen auto, die hij later achterliet. In de auto werd het speelgoedpistool gevonden dat hij bij de overval had gebruikt. Hier stonden vingerafdrukken op. Omdat de man al 22 keer eerder was veroordeeld, kon hij makkelijk worden opgespoord. Hij houdt zich sinds zijn zeventiende bezig met criminaliteit.
Hoewel de man een relatief kleine buit aan zijn overval overhield, vond de rechter zeven jaar gevangenisstraf toch passend. Dit omdat de man al zo vaak de fout is ingegaan en omdat de vrouw die werd gegijzeld psychische problemen heeft overgehouden aan het voorval.