Een man uit Alaska die met de auto verrast werd door een sneeuwstorm heeft zijn drie dagen lange beproeving kunnen doorstaan door het oppeuzelen van bevroren blikjes bier.
Clifton Vial, 52 was gaan rijden in een verlaten gebied buiten de stad Nome toen hij van de weg raakte en zijn auto vast kwam te zitten in een door de sneeuwstorm opgeworpen sneeuwhoop, meldt 'the Anchorage Daily News'.
De man was gekleed in gympies, een spijkerbroek en een dun jasje, bij temperaturen die daalden tot onder de -28 graden Celsius. Hij wist dat hij een probleem had.
"Ik ondernam een poging de auto uit te graven en realiseerde me steeds beter hoe zeer ik daar vast zat, ik zou 'frostbite' krijgen voor ik het ding daar ooit uit kreeg."
Vial gebruikte de voering van een slaapzak om te proberen warm te blijven en af en toe startte hij de auto om de kachel even te laten draaien.
Maar zonder voedsel in de truck besefte Mr. Vial dat zijn toekomst er somber uit zag, tot hij zich herinnerde dat hij nog een paar blikjes 'Coors Light' bij zich had.
"Ik sneed er de bovenkant af en lepelde de bevroren inhoud op met het mes", vertelde hij later.
Zijn familie was ook de stad uit dus niemand had in de gaten dat hij vermist was tot hij niet op zijn werk kwam opdagen en zijn baas alarm sloeg.
Politie, brandweer, collega's en vrijwilligers begonnen een grote zoekactie en vonden uiteindelijk de truck 60 uur nadat Mr. Vial de sneeuwhoop inreed.
"Ik was echt woest op mezelf", zei Vial, "Ik vond mezelf zó'n kl**tzak', ik had nooit zo slecht voorbereid op pad moeten gaan terwijl ik heel goed weet wat er gebeuren kan."
Foto