Terwijl de EU van alle burgers langere werktijden en het afzien van looneisen eist, gunt zij zichzelf een nauwelijks voorstelbare luxe. Daarbij komt nog: EU-ambtenaren betalen nauwelijks belasting. Ze hebben voor zichzelf hun eigen belastingparadijs gecreëerd.
Iedere werkende EU-burger moet regelmatig een belastingformulier invullen. Met één uitzondering: EU-ambtenaren zijn in alle EU-landen bevrijd van het invullen van een formulier inkomstenbelastingen. Wat nauwelijks iemand weet: ze hebben weliswaar hoge inkomens, maar betalen belasting als in een belastingparadijs. Dezelfde EU-ambtenaren, die in het openbaar vechten tegen belastingparadijzen, hebben hun eigen Brusselse belastingparadijs geschapen. De Eurocraten verdienen tweemaal zoveel als Nederlandse ambtenaren en betalen duidelijk minder belasting.
Een voorbeeld: het laagste EU-salaris van een EU-ambtenaar ligt op €4308,00. Daarover betaalt de EU-ambtenaar slechts €48,00 belasting. De EU-ambtenaren (ze verdienen tussen de €4000,00 en €18.000,00) hebben een 37-urige werkweek, krijgen 16% buitenlandtoeslag, schooltoeslag, kindertoeslag en inrichtingshulp ter waarde van twee maandinkomens. Een gemiddelde ambtenaar krijgt dus maandelijks ongeveer €5000,00 netto belastingvrij bij zijn salaris. Hij heeft recht op 67 dagen vakantie – dus ongeveer 13 weken. Het prepensioen begint bij 55 jaar. En daarnaast bestaan er voordelen, waarvan gewone burgers niet eens durven dromen. Omdat het geld voor de ongeveer 50.000 luxeambtenaren minder wordt, wil de EU nu nog meer geld uit de belastingbetalers persen om in het belastingparadijs Brussel door te kunnen gaan met het financieren van een overdreven leven. (Via: Het Vrije Volk.com)