Twee politiewagens aan gort zaterdagmiddag in Oudega na een achtervolging van een automobiliste. De bestuurster reed met haar voertuig in op een wegblokkade die door de politie was opgeworpen door twee politieauto’s op de weg te parkeren. De achtervolging begon toen agenten een auto zagen rijden in Leeuwarden met daarin een bekende van de politie.
Ze wisten dat de bestuurster zonder rijbewijs reed. Er werd een stopteken gegeven, maar dat werd genegeerd. De automobiliste gaf gas. De achtervolging is daarop ingezet. De snelheid tijdens de achtervolging liep dermate hoog op in dorpen, dat werd besloten afstand te houden. In het dorp Oudega werd een wegblokkade opgezet, met twee politievoertuigen. De bedoeling was dat er een smalle opening zou worden gemaakt, waardoor de bestuurster af zou moeten remmen.
Nog voor de blokkade klaar was, kwam de vrouw al over de Sanbuorren in Oudega gereden. Ze minderde geen vaart, waarop de agenten uit hun auto moesten springen om hun lijf te redden. Een van de agenten voelde de auto langs haar been schuiven” aldus de voorlichtster van de politie. De auto reed vol in op de twee politieauto’s, waarvan er een in de sloot terecht kwam. De ander kwam op de stoep tot stilstand. De op de vlucht geslagen auto kwam enkele honderden meters verder tot stilstand. De bestuurster daarvan is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De vier betrokken agenten zijn met de schrik vrijgekomen. Het onderzoek naar het ongeval is door de politie regio Groningen gedaan om een schijn van partijdigheid te voorkomen. Foto