De politie in Utrecht heeft afgelopen nacht het rijbewijs van een buschauffeur ingevorderd. Volgens de politie vanwege gevaarlijk rijgedrag, maar de vader van de chauffeur zegt dat de bestuurder niets heeft misdaan.
De politie zegt dat de bus rond 04.15 uur met hoge snelheid door het centrum langs agenten racete. De chauffeur toeterde daarbij en knipperde een paar keer met groot licht.
Toen agenten de lijnbus volgden, reed de chauffeur met hoge snelheid door rood. Hij is aan de rand van de stad door andere agenten aangehouden.
De bestuurder moest zijn rijbewijs meteen inleveren. De passagiers die nog in de bus zaten, zijn door een andere chauffeur naar huis gebracht.
Volgens de vader probeerde de chauffeur de aandacht van een collega te trekken. Hij had kort daarvoor een jongen opgepikt die net de laatste bus van een andere lijn had gemist. Toen de chauffeur in de verte de bus van de jongen zag staan, seinde hij en reed hij naar de bus toe. De jongen kon daardoor alsnog de goede bus in.
De vader van de chauffeur zegt dat zijn zoon vanochtend gebroken thuiskwam. "Hij loopt nu het risico zijn baan te verliezen."
Volgens de man spaart zijn zoon al van jongs af aan bussen en heeft hij van zijn hobby zijn werk kunnen maken. "Ik hoop ook echt dat de passagier zich meldt die door de actie van mijn zoon alsnog zijn bus heeft kunnen halen."