In Rotterdam gaat een ludieke actie van een filmdistributeur om veiligheidsredenen niet door. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt.
Entertainment One Benelux wilde ter promotie van de film 'Man on a Ledge' geld strooien vanaf het dak van een hoog gebouw aan het Schouwburgplein. De distributeur kwam op het idee, omdat in er de film een scene zit waarin de hoofdrolspeler op een hoog gebouw staat en geld naar beneden gooit.
Vanaf het gebouw aan het Schouwburgplein zouden morgenmiddag 400 briefjes van 5 euro en 100 bioscoopbonnen van 8 euro naar beneden worden gegooid. Bezoekers zouden op deze manier gratis naar de film kunnen gaan.
Maar na overleg met de gemeente en de politie ziet de distributeur om veiligheidsredenen van het idee af. Volgens de distributeur is het nooit de bedoeling geweest dat met deze actie de openbare orde in het geding zou komen.
De organisatie gaat ervan uit dat mensen begrip hebben voor het afzeggen van de actie. Het gereserveerde geld zal worden overgemaakt naar een goed doel.