Het is toch wat. Zomaar liegen over je huwelijk. Een vrouw uit Spijkenisse heeft met dit leugentje een bedrag van 80.000 euro bijeengeharkt uit de kas van de gemeente Spijkenisse.
De vrouw had een uitkering aangevraagd wegens echtscheiding, al in 2002. Naar nu blijkt, is ze al die tijd gewoon gelukkig getrouwd geweest en woonde ze zelfs met haar man samen op campings in Spanje en Nederland.
Nadat de gemeente een anonieme tip over het 'gescheiden' stel had ontvangen, heeft de sociale recherche dieper dossieronderzoek verricht. Hieruit bleek dat de man al sinds de ‘scheiding’ in 2002 een AOW-uitkering heeft, inclusief een toeslag voor zijn vrouw. De vrouw heeft nooit bij de gemeente opgegeven dat zij al een pensioen ontving toen zij de bijstandsuitkering aanvroeg.
‘Misbruik van gemeenschapsgeld zoals hier in deze zaak kunnen en willen we in Spijkenisse niet accepteren. We zullen het volledige bedrag terugvorderen’, aldus wethouder Christel Mourik. Voor het bepalen van het recht op de bijstandsaanvraag had uiteraard rekening gehouden moeten worden met de inkomsten van de man.
Jammer voor het stel: de man zal alles terug moeten betalen aan de gemeente.