Een rij-instructeur die afgelopen zaterdag in een beschonken toestand rijles aan het geven was zal een alcoholslot in zijn auto moeten inbouwen. Tevens zal het Centraal Bureau voor de Rijvaardigheid (CBR) een onderzoek instellen naar in hoeverre de man afhankelijk is van de drank.
Deze kans is volgens het Brabants Dagblad redelijk aanwezig, aangezien de man tijdens de controle maar liefst vijf maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had.
Mocht uit het onderzoek naar voren komen dat de instructeur daadwerkelijk afhankelijk is van alcohol, zal hij een rijontzegging opgelegd krijgen van het CBR. Afhankelijk van voorgaande incidenten kan deze ontzegging variŽren van enkele maanden tot twee jaar. Na de ontzegging zal het alcoholslot in de auto worden ingebouwd, die daar minimaal twee jaar zal moeten blijven, ook als de man niet van alcohol afhankelijk blijkt te zijn.
Ook zal justitie zich met de zaak gaan bemoeien. De kans is groot dat de man ook daar een ontzegging van de rijbevoegdheid tegemoet kan zien en zelfs een gevangenisstraf is niet uit te sluiten.