Het is niet de eerste keer dat Malaysia Airlines regels opsteld rondom kinderen. Vorig jaar weerde het kinderen op veel vluchten uit de eerste klas. De vliegtuigmaatschappij Malaysia Airlines biedt een kindvrije zone aan op een vlucht in de Airbus 380.
Er zijn maar weinig dingen zo irritant als een urenlange vlucht doorbrengen in de buurt van een jengelend kind. Malaysia Airlines speelt daarop in en biedt een kindvrije zone aan, schrijft CNN.
Op 1 juli vliegt de maatschappij voor het eerst met de Airbus 380 van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur naar Londen. De Airbus 380 heeft twee verdiepingen. Gezinnen met kinderen onder twaalf jaar moeten plaatsnemen op het onderste dek. De stoelen zullen kindvriendelijker worden gemaakt. Ook wordt het aantal toiletten opgeschroefd naar acht.
De economyclass boven in het vliegtuig zal volledig kindvrij zijn. De vliegtuigmaatschappij wil het reizen aantrekkelijker maken voor zakelijke reizigers. "Zij waarderen rust en stilte en worden op deze manier niet gestoord door kinderen op lange vluchten", aldus Shashank Nigam, topman van adviesbureau SimpliFlying.
Het is niet de eerste keer dat Malaysia Airlines regels opsteld rondom kinderen. Vorig jaar weerde het bedrijf kinderen op veel vluchten uit de eerste klas.