Een 20-jarige dame kwam normaal gekleed en voorzien van een weelderige haardos een winkel binnen. Terug naar huis ging ze zonder kleren en nagenoeg zonder haren…
Het gebeurde eerder deze week in een winkel in de Chinese stad Yongkang City. Een klant die aan de kassa stond te wachten, legde haar iPhone even op de toonbank. Om een minuut of wat later vast te stellen dat het toestel was verdwenen. De eigenares van de iPhone wist al snel wie de daderes was en dreef haar, samen met andere vechtlustigen, in een hoek.
Toen werd het een beetje lelijk. Zoals men het na de Tweede Wereldoorlog deed met vrouwen die met ‘den Duits’ geslapen hadden, knipte men de haren van de dievegge af en haar kledij in reepjes.
De politie kwam ter plaatse en de jongedame verklaarde ze dat ze zwanger was en in grote geldnood verkeerde. Men bracht haar naar het hospitaal, waar dokters vaststelden dat de vrouw inderdaad twee maanden zwanger was. Aangezien de iPhone inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar was, mocht de vrouw terug beschikken en werd er geen klacht ingediend.