Een spookrijder die vanochtend een ongeval veroorzaakte op de Brusselse kleine ring is door enkele omstanders het ziekenhuis in geslagen. Dat gebeurde toen de man de schade wilde vaststellen. De daders gingen op de vlucht en zijn nog niet geïdentificeerd.
De spookrijder probeerde rond half zes vanochtend een tunnel in tegenovergestelde richting in te rijden op de kleine ring, richting Koekelberg. De man veroorzaakte daarbij een kop-staartbotsing tussen vier wagens die hem probeerden te ontwijken.
Bij dat ongeval raakte niemand gewond, maar toen de spookrijder uitstapte en in de richting van de auto’s liep om te zien hoe groot de schade was, werd hij plots aangevallen door enkele omstanders. Volgens enkele berichten ging het om twee inzittenden van een vijfde wagen die niet bij het ongeval zelf betrokken waren. Over hun motief is niets bekend.
Hun slachtoffer viel op de grond en werd met verwondingen aan het hoofd naar het ziekenhuis gebracht waar hij op de dienst intensieve zorgen ligt. Zijn aanvallers gingen op de vlucht en konden nog niet geïdentificeerd worden. De politie onderzoekt nog of de spookrijder “effectief in elkaar werd geslagen of de verwondingen opliep door de val”.