Ongewenste uitlatingen op sociale media zorgen steeds vaker voor ontslagen. Werkgevers zijn vaak niet blij met werknemers die zich negatief uitlaten over hun bedrijf.
Dit heeft juridisch dienstverlener Arag maandag gezegd in het Algemeen Dagblad. Onderzoek heeft uitgewezen dat een op de drie ondernemers controles uitvoert op Facebook en Twitter.
“Een ondernemer kan gemakkelijk een blik werpen op Facebook of Twitter om te weten wat zijn werknemers in hun vrije tijd uitspoken”, aldus een woordvoerder van Arag.
Uit onderzoek is gebleken dat 1 op de 3 ondernemers hun werknemers controleert. 10 procent doet dit met regelmaat. Door de huidige economische situatie zijn werkgevers ook minder vergevingsgezind geworden.
Arag: “Veel mensen gooien van alles op het internet en vaak zijn collega’s met elkaar verbonden via sociale media. Wie zogenaamd ziek is, maar vervolgens feestend op een foto staat, kan in de problemen komen.”
Onlangs werd een operatieassistente ontslagen. Zij zat al maanden thuis maar op internet werd gezien dat zij wel regelmatig optrad met haar band. Ook is een magazijnmedewerker weggestuurd nadat hij op Facebook zijn teamleider uitschold. Arag heeft in het AD geen exacte cijfers genoemd rond deze ontslagen.