De wallabie die sinds enige tijd rondhuppelt in de omgeving van Arnhem, mag dat van Staatsbosbeheer voorlopig blijven doen. “Zolang wij er geen uitgesproken last van hebben en het dier geen gevaar is voor de verkeersveiligheid, laten we hem zijn gang gaan”, zegt woordvoerder Joke Bijl.
Bijzonder is de aanwezigheid van de wallabie in Nederland allerminst, weet een woordvoerder van Burgers’ Zoo in Arnhem. “Het dier wordt door veel particulieren en kinderboerijen gehouden. Het is net iets spectaculairder dan een konijn.” De hupser heeft een prima kans het te overleven in de Nederlandse bossen, stelt hij. “Er zijn in verschillende landen dieren ontsnapt en ook leven op enkele plekken in Europa wilde populaties. Ze eten heel veel plantaardig voedsel en krijgen het alleen moeilijk bij een heel strenge winter. Maar dat geldt voor veel dieren.”
Vooralsnog laat ook Burgers’ Zoo het dier met rust. “Her en der werd gemeld dat wij hem zouden gaan vangen, maar we hebben daar geen verzoek over gehad”, benadrukt de woordvoerder. Wie de wallabie tegen het lijf loopt, hoeft niet bang te zijn. “Als hij in het nauw wordt gedreven, kan hij bijten. Maar in principe zal hij er als een haas vandoor gaan.”
In de omgeving van Arnhem trokken gisteren overigens diverse mensen de bossen in in de hoop een glimp van het dier op te vangen.