Wie zijn of haar huwelijk wil laten ontbinden moet bij de rechter met een goed verhaal komen. Een vrouw in India maakte het echter wel heel bont.
Ze was pas twee maanden getrouwd en had er nu al genoeg van. Haar man, een 31-jarige zakenman, was vergeten zijn Facebook-status te veranderen van 'alleenstaand' naar 'gehuwd'.
De rechter was niet erg onder de indruk. Ook niet toen de 28-jarige vrouw vertelde dat ze hierdoor haar man niet meer kon vertrouwen. De twee krijgen nu zes maanden om het bij te leggen. De man heeft alvast aangegeven bereid te zijn alsnog zijn Facebook-status aan te passen.
Rechters in India krijgen in dit soort zaken wel vaker vreemde redenen te horen, zo meldt Deccan Chronicle.com. Een familie-advocaat vertelde dat koppels vaak erg luchtig doen over hun huwelijk. "Ze maken van iets kleins iets heel serieus, maar zoiets als het niet veranderen van je status op een sociaal netwerk kan geen grond zijn voor echtscheiding". De rechter zal altijd proberen beide partijen weer bij elkaar te brengen, vertelde ze.