Een Zweedse vrouw heeft de helft van haar ticket teruggekregen van Kenia Airways omdat ze tijdens haar vlucht van Tanzania naar Amsterdam naast een dode man moest zitten.
Lena Patterson, een Zweedse radiomaakster, was enkele maanden geleden op de terugweg naar huis na een vakantie in Afrika, toen het incident plaatsvond, meldt de Zweedse krant Expressen.
De man in de stoel naast haar voelde zich al voor het opstijgen uit Dar-El-Salaam niet lekker. "Hij had krampen en zat flink te zweten", aldus Patterson. Ze alarmeerde het vliegtuigpersoneel, maar de piloten van Kenia Airways besloten gewoon op te stijgen. Eenmaal in de lucht ging het slechter met de man, een dertiger. Hij kreeg een hartstilstand en moest gereanimeerd worden, maar hij overleed.
Het vliegtuigpersoneel legde de dode man, van wie de identiteit onbekend is, languit op drie stoelen naast Lena Patterson. Ze bedekten hem met een wit laken. Zo bleef hij uren liggen op de stoel, tot het vliegtuig in Amsterdam landde.
Patterson heeft maandenlang geprobeerd haar ticket gecompenseerd te krijgen bij de luchtvaartmaatschappij. Die is nu gezwicht en betaalt de helft van haar ticket (713 dollar) terug. "Dit is redelijk. Het was vreselijk om naast die dode man te zitten", zegt ze in Espressen.