Miljonair worden? Beroof een wensfontein. Een op de vijf mensen over de hele wereld gooit regelmatig een munt in het water. Volgens de laatste berekeningen puilen de putten, vijvers en fonteinen uit: 4,5 miljoen euro per jaar besteden we aan 'weggegooid geld'.
Uit het rapport 'Fountain Money Mountain' van financieel marketingbureau Teamspirit blijkt dat een volwassene gemiddeld 46 eurocent per keer het water in gooit. Twintig procent van alle volwassen wereldburgers doet in zijn leven meer dan één wens. Bij elkaar opgeteld kunnen we dus stellen dat wensvijvers een ware goudmijn zijn geworden.
Maar voor wie? Het zijn vooral de goede doelen die bij verschillende vijvers vooraan in de rij staan. Denk aan de beroemde Trevi-fontein in Rome. Het geld dat zij met het grote schepnet weten te vangen is bedoeld om de kas te spekken. Terecht? Volgens veel mensen wel. Wat is er nou leuker dan de spanning van een geheime wens te voelen én te realiseren dat je weggegooid geld een fantastische bestemming krijgt?
Origineel