Amerikaanse trouwfotografen signaleren een nieuwe trend: het laten vastleggen van de huwelijksnacht is helemaal ‘hot’. Dat bruid en bruidegom op hun huwelijksdag niet kunnen rekenen op al te veel privacy, is bekend. Niet in de laatste plaats omdat je als bruidspaar het grootste deel van de dag een onafscheidelijke drie-eenheid bent met je trouwfotograaf.
Michelle Jonné, een fotografe uit de Amerikaanse staat New Jersey, gaat zelfs nog een stap verder. Ook nadat de deur van de bruidssuite is gesloten, is zij nog van de partij.
In de Verenigde Staten leggen fotografen ook de huwelijksnacht steeds vaker vast, zo schrijft het Amerikaanse dagblad New York Daily News.
Voor 650 dollar (518 euro) fotografeert Jonné de intieme momenten van de huwelijksnacht. "We doen het heel sexy en suggestief," legt de 34-jarige fotografe uit.
"Als je trouwt, ben je in de beste staat van je leven en waarom zou je dat moment niet vastleggen?," zegt de pasgetrouwde Inna Shamis. Zij is erg tevreden met de foto's die Jonné maakte van haar huwelijksnacht. Al twijfelde ze wel even, toen de fotografe haar vroeg om met haar kersverse echtgenoot de douche in te springen.
Jonné is geïnspireerd door een serie advertenties waarin de voetbalster David Beckham halfnaakt poseert met zijn vrouw Victoria. "Ik wou de fotoshoots doen om te laten zien dat (het huwelijk) vrolijk, sexy en niet voorbij is," aldus Jonné.
Nadat Shamis de pikante foto's van de douche-scène opgestuurd kreeg, zette ze de reportage al snel op Facebook. Later wil ze de kiekjes zelfs delen met haar kinderen. "Ik zou het ze niet laten zien als ze 10 zijn," legt Shamis uit. "Maar wel als ze ouder zijn en het kunnen begrijpen. Dan zullen ze hun ouders zien die artistiek bezig zijn, dat heeft niets te maken met pornografie."