Portland, V.S. - Shelton Brothers, een bierdistributeur, vindt dat het wordt benadeeld door de Amerikaanse staat Maine. De staat heeft Shelton namelijk verboden een biertje op de markt te brengen met een etiket waarop Santa Claus lekker van een pilsje geniet, alsmede biertjes met twee andere etiketten. De distributeur heeft een klacht wegens schending van de vrijheid van meningsuiting ingediend. Vorig jaar had Shelton Broethers ook al problemen in de staat Connecticut, toen met het biertje Seriously Bad Elf. "Vorig jaar waren het elfen, dit jaar Santa en misschien volgend jaar wel een rendier," aldus Daniel Shelton. Volgens de staat kan het etiket echter een aantrekkingskracht op kinderen uitoefenen. De andere twee etiketten tonen vrouwen met blote borsten en werden daarom ongepast geacht.
Het etiket van het biertje 'Santa's Butt Winter Porter' laat de kerstman van achteren zien, zittend op een vat bier. De naam van het bier verwijst niet alleen naar de grote kont van Santa, maar ook naar de wat verouderde Engelse benaming voor een biervat: butt.
De staat heeft inmiddels haar gedachten veranderd, maar de rechtszaak gaat gewoon door. Staten hebben het recht om drank te regelen. "Maar ik weet niet waar ze het idee vandaan halen om de rest van de grondwet te negeren," aldus Shelton.