De politie van Augusta is dolgelukkig om uiteindelijk de verdachte op te kunnen pakken voor een fatale steekpartij in juni 1976. De verdachte woont inmiddels in Seattle zonder vaste woon- of verblijfplaats. Politie-agenten van Maine zijn een paar dagen geleden daar afgereisd om hem op te halen.
De man was al destijds in verband gebracht met de misdaad maar ontkende alle betrokkenheid. Hij gaf wel toe een kamer te hebben gehuurd in de woning van het slachtoffer ten tijde van de moord.
Het slachtoffer was de 70-jarige Blanche M. Kimball uit Augusta. Ze was een gepensioneerde verpleegkundige en technicus bij een tandartspraktijk. Ze zou regelmatig kamers verhuren aan lokale zwervers.
Gary Sanford Raub, 63, kon worden geidentificeerd as de dader dmv een DNA profiel die door een listige truc van een undercover agent werd verkregen. De agent vroeg de verdachte deel te nemen aan een kauwgom-enquete waarna zijn DNA profiel kon worden vastgesteld.
De belangstelling van de politie voor Raub werd opnieuw aangewakkerd nadat hij aangeklaagd werd voor een steekpartij in oktober 2011.
Het slachtoffer werd destijds dood gevonden in haar woning met maar liefst 23 steekwonden in haar borst en 16 snijwonden in haar hoofd.