Met een poster en een boek onder de arm zou je wel een vliegtuig kunnen binnenkomen toch? Helaas ben je de pineut als je met Ryanair vliegt. De crew van een airbus in Valencia liet gisteren een vrouw verwijderen omdat haar handbagage niet aan het toegestane formaat voldeed. De vrouw smeekte om toch te mogen blijven, maar werd ondanks luid protest van medepassagiers toch uit het vliegtuig gezet.
Het filmpje gaat inmiddels viral over internet. Ryanair staat bekend om haar betrekkelijk 'goedkope' tickets, maar daar krijg je dan ook vaak onvriendelijk personeel voor terug en als je even pech hebt ook nog een extra boete omdat je bagage niet aan hun absurde bagageregels voldoet.
Een woordvoerder van Ryanair meent dat de passagier de regels had overtreden omdat ze zonder ticket of identificatie het toestel had betreden. Een redelijk onwaarschijnlijke gebeurtenis, want op het filmpje is te zien dat de vrouw al in het vliegtuig staat. Zonder ticket en identificatie kom je het vliegtuig niet in. Op de video is te zien hoe de vrouw met de politie discussieert over haar bagage. Medepassagiers bieden zelfs aan te helpen door het boek en de poster in hun handbagage te steken. Enkele passagiers roepen ook 'beschamend, beschamend'.
Volgens het reglement van Ryanair mogen passagiers maar één stuk handbagage meenemen dat niet zwaarder weegt dan 10 kg. De maximale afmetingen zijn 55cm-40cm-20cm. Naar verluidt moest de dame in Valencia 50 pond (62 euro) extra betalen, maar dat weigerde ze. Filmpje