Een luistertoets Duits heeft in Nieuw Zeeland voor ophef gezorgd. Leerlingen van 12 jaar moesten naar een liedje van de Duitse groep Wise Guys luisteren. Dit ging zo expliciet over seks dat een aantal leerlingen in huilen uitbarstte.
Waar een deel huilend wegliep bij het examen, begon een ander deel van de leerlingen te giechelen. Dit kwam door de volgende (vertaalde) tekst: "Jij bent leuker dan mijn buurvrouw. En ik neem aan dat ik relatief veel met je zou kunnen doen in bed".
NZQA, de organisatie die de toets ontwikkelde, koos voor het nummer omdat het goed zou aansluiten op de belevingswereld van jongeren. Hierbij dacht NZQA in eerste instantie wel aan 16- en 17-jarigen.
De Nederlandse toetsorganisatie Cito heeft geen richtlijnen voor (Duitse) seks bij het opstellen van toetsen en examens. Wel worden vragen waarin gelovigen worden beledigd vermeden. Ook worden er strengere richtlijnen gehanteerd voor onderwerpen als ziekte, dood, drugsgebruik en problemen bij gescheiden ouders.
Het gewraakte Duitse pornolied is hieronder te beluisteren. De tekst die de kinderen deed huilen en grinniken is na ongeveer 1:04 te horen: Filmpje