Klanten van Credit Suisse, de op een na grootste bank van Zwitserland, moeten na 10 december een negatieve rente betalen over hun spaarsaldo. Dat heeft de bank gisteren aan zijn klanten meegedeeld. Het zou volgens persbureau Bloomberg gaan om bedragen in Zwitserse franken. De bank wil niet vertellen of ook andere valuta beboet worden.
Denemarken had in juni al aangekondigd dat spaarders 0,2% rente zouden moeten betalen op hun spaargeld. Maar dat was een beslissing van de Deense centrale bank. De Zwitserse bank handelt daarentegen op eigen houtje.
Credit Suisse deelde zijn klanten mee dat ‘vanwege de huidige marktsituatie en na de ontwikkelingen in het voorbije jaar van nabij te hebben gevolgd, is besloten om vanaf 10 december 2012 te starten met het aanrekenen van een negatieve rente op rekeningen die boven een bepaalde drempel uitkomen’.
‘In de komende 5 werkdagen zal deze beslissing met betrekking tot rentes, valuta en limieten, op individuele basis verder worden bekendgemaakt.
We raden onze klanten aan om zo weinig mogelijk cash aan te houden om zoveel mogelijk de negatieve rentes te vermijden’, aldus Credit Suisse.