Een verpleegster in de Noord-Italiaanse stad Bologna had het goed voor elkaar. Tot ze tegen de lamp liep. De vrouw wist namelijk slechts zes (!) dagen te werken in negen jaar tijd, maar wel normaal uitbetaald te krijgen. Dat lukte haar met valse ziektebriefjes en verzonnen zwangerschappen. De verpleegster moet nu een schadevergoeding van 25.000 euro betalen aan het ziekenhuis waar ze in dienst was en mag twee jaar de cel in. De frauderende vrouw kreeg via een bevriende arts doktersbriefjes, waarin stond dat ze zwanger was en allerlei complicaties had waardoor ze niet kon werken. In werkelijkheid was ze nooit zwanger. Ze moet nog voor de rechter komen voor het gebruik van valse ziektebriefjes.
En die bevriende arts dan, die gaf haar de gelegenheid. Die is dus ook niet zuiver op de graat. En het ziekenhuis valt ook veel te verwijten, als het 9 jaar heeft kunnen duren.
Dan had ze dus ook geen banden met collega's of zo. Je zou toch denken als ze zgn. zwanger was dat er wel eens een geboortekaartje naar het ziekenhuis zou zijn gekomen richting collega's. Dat hadden ze al als vreemd moeten beschouwen....
@DEvH: Dat valt toch vies tegen. Iemand die in de ziektewet zit kun je niet ontslaan. Je kan hooguit hun contract niet verlengen als ze niet in vaste dienst zitten.
Strudel: Nou weet ik het niet meer met al die nieuwe wetten, maar ooit was het zo dat je iemand die in de ziektewet zat wel ontslag kon aanzeggen. Het ontslag zou dan ingaan op de dag van beter melding. Maar nogmaals, ik ben al even weg uit NL dus weet niet of het nog zo kan?
SamuiAxe dat kan niet zomaar, zeker niet als mensen medisch kunnen "aantonen" dat ze er niets aan kunnen doen. Veel maakt het trouwens niet uit, want tegenwoordig zijn alle contracten zowat tijdelijk.
ik ben niet verbaasd dat niemand haar gemist heeft, want niemand kende haar of verwachtte haar; als je af en toe komt, valt dat op, maar als je nooit komt, besta je gewoon niet...
Heeft ze waarschijnlijk toch nog veel geld overgehouden!! Neem aan dat een verpleegster toch meer inkomsten in 9 jaar heeft dan de 25000 euro die ze moet terugbetalen.
Strudel: In Nederland wordt het arbeidscontract ontbonden en kan je, als je langer als 2 jaar ziek bent en er weinig kans tot herstel is, ontslagen worden. Dan kom je in de WIA. Dat zijn de huidige regels.