Een getuige in een strafzaak is ten onrechte van haar bed gelicht en in een cel van de rechtbank in Breda gestopt. De verdachte in de zaak waarin ze moest getuigen, kon wel gewoon door de voordeur de rechtbank in. De rechtbank wilde de 21-jarige vrouw oproepen als getuige. Het Openbaar Ministerie (OM) erkende tijdens de zitting dat het bij het verzoek van de rechtbank een fout heeft gemaakt. Daardoor stuurde het OM woensdagochtend vroeg de politie op pad om de vrouw op te halen en werd ze vervolgens opgesloten in de cel. De vrouw wilde zelf niet op het voorval ingaan, maar reageerde kwaad voorafgaand aan haar verklaringen.
Het komt voor dat getuigen van bed moeten worden gelicht. Het gaat dan alleen om weigerachtige getuigen, die liever niet komen, maar van wie de verklaringen wel belangrijk zijn, legde officier van justitie Ronald de Brouwer uit. "Dat was in dit geval helemaal niet nodig. Eerder had ze ook al zonder problemen verklaard bij de rechter-commissaris." Deze getuige had gewoon een brief moeten krijgen met het verzoek te verschijnen. Daar had de rechtbank ook om gevraagd.
De zaak draaide om een overval op een tankstation in Oisterwijk, in maart 2011. Tegen de verdachte is 2 jaar cel geëist, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. De getuige is de ex-vriendin van de verdachte.