In Odiliapeel in Brabant is een stunt met een auto flink misgegaan. Een 20-jarige man was op de motorkap van een auto gaan liggen om zo een filmpje te kunnen maken voor op internet. Hij raakte zwaargewond.
De bedoeling van de stunt was om zo lang mogelijk op de motorkap van een rijdende auto te blijven liggen. Volgens de politie viel hij er na een eerste poging van af. Bij een tweede keer proberen viel de man weer, maar nu kwam hij onder de rijdende auto terecht.
Het slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht en is nog niet buiten levensgevaar. De bestuurder van de auto is aangehouden en verhoord, maar is inmiddels weer vrijgelaten.
Getuigen hebben aan de politie verteld dat het een spelletje was. Dat was volgens de politie ook te zien op beelden die met mobiele telefoons zijn gemaakt.
Het 'motorkap-spel' wordt vaker gespeeld, zegt een woordvoerder van de politie. "Het gaat vaak goed, maar deze keer niet. Dat is een waarschuwing voor anderen. Dit soort dingen moet je eigenlijk niet doen."