Een auto die een backflip doet en weer op vier wielen landt. Het klinkt wat ongelofelijk, maar het is de Franse stuntman Guerlain Chicherit gelukt. Het is de eerste keer ooit dat zo'n stunt lukt. Dat meldt de krant Herald Sun.
Benodigdheden voor de achterwaartse salto? Een aangepaste Mini Countryman, vier jaar voorbereidingstijd en een acht meter lange schans. Daarmee lukte het Chicherit om een draai van 360 graden om de lengteas van de auto te maken en om weer op vier wielen te landen.
Chicherit deed de stunt in een skigebied in de Franse Alpen in alle vroegte. Op die manier had hij, voor het geval de stunt mislukte, nog geen nieuwsgierige toeschouwers. "Zo vlak voor de stunt was het een bizar gevoel. Ik zat alleen in de auto en alles was voorbereid." Om de stunt te laten lukken moest de stuntman met exact 60 kilometer per uur aan komen rijden. "In de sprong voelde ik aan de auto dat de balans goed was. Het duurde nog 20 seconden voordat ik me realiseerde dat de auto goed landde." Filmpje