Netty Vreeken uit De Bilt was direct vertederd toen een Chinese jongen op een fiets bij haar aanbelde en vroeg om een slaapplek. Dinsdagavond stond de 22-jarige Shenggiang Xu bij haar voor de deur met een wel heel bijzonder verhaal. De Chinees vertrok zeven maanden geleden uit zijn woonplaats Shanghai met een bijzondere missie: de wereld rondfietsen zonder geld. Uitgerust met een tent die bestand is tegen alle temperaturen
legt hij dagelijks zo’n 120 kilometer af. De zelfbenoemde bike man is afhankelijk van de gastvrijheid van de inwoners van het gastland waar hij doorheen fietst. In Duitsland bleek dit een uitdaging voor hem, maar in Nederland gaat het hem gelukkig stukken beter af, zo vertelt Netty.
Ook bij haar werd hij met open armen ontvangen. Shenggiang vroeg of hij zijn tentje op mocht zetten in haar tuin, maar Netty stond er op dat hij binnen zou slapen. Nadat hij dit herhaaldelijk had geweigerd sloten ze een compromis: hij heeft zijn tentje opgezet in haar garage. Na een nacht in De Bilt is de Chinees woensdagochtend verder gefietst in de richting van Rotterdam, omdat hij de haven wil zien. Hij hoopt zondag in Parijs aan te komen. Hij is nog even in Nederland, dus het is zomaar mogelijk dat je hem tegenkomt. Hij is te herkennen aan de rode vlag met de tekst The loving peace chinese man is riding round the world without money.