Een 17-jarige jongen uit Engeland is multimiljonair geworden, nadat een door hem bedachte app is overgenomen door Yahoo. De jongen, Nick D'Aloisio, bedacht de app Summly toen hij vijftien was toen hij voor een oefenexamen op school zocht naar online nieuwsartikelen. Hij vond het heen en weer klikken tussen zoekresultaten van Google ‘inefficiënt en tijdverspilling’. Hij ontwikkelde een app die nieuwsberichten van verschillende media in een paar zinnen van maximaal vierhonderd karakters samenvat, op basis van een natuurlijk algoritme. Sinds de lancering vier maanden geleden is Summly al ruim een miljoen keer gedownload.
Yahoo heeft de app voor ‘tientallen miljoenen’ overgenomen. Volgens All Things Digital zou het gaan om 30 miljoen dollar (ruim 23 miljoen euro), maar andere bronnen hebben het over maar liefst 20 tot 40 miljoen pond (24 tot 48 miljoen euro). De app zelf blijft niet langer bestaan, de internetgigant wil de technieken van D’Aloisio gebruiken in mobiele producten van Yahoo.
D’Aloisio gaat zelf ook bij Yahoo aan de slag. Hij is vermoedelijk een van de jongste self-made multimiljonairs ter wereld. Hij heeft nog niet echt concrete plannen met zijn verworven fortuin. “Ik hou van schoenen, dus ik koop een nieuw paar Nikes, en ik schaf waarschijnlijk een nieuwe computer aan. Maar ik wil het nu vooral bewaren op de bank. Ik heb weinig kosten voor mijn levensonderhoud”, zegt de zeventienjarige in een interview met de London Evening Standard.