Een man en een vrouw uit de Amerikaanse stad Philadelphia kunnen voor tien jaar de gevangenis ingaan, omdat ze voor de tweede keer een van hun kinderen hebben laten doodgaan. Het stel behoort tot een kerk die gelooft dat bidden kan genezen.
Hun 2-jarige zoontje overleed in 2009 aan een longontsteking. Ze hadden hem niet naar de dokter gebracht, maar alleen voor hem gebeden. Het echtpaar werd in 2011 veroordeeld voor doodslag en kreeg toen een voorwaardelijke gevangenisstraf van tien jaar opgelegd. Ook mochten ze hun zeven andere kinderen medische verzorging niet ontzeggen.
Het echtpaar verklaarde tegenover de rechter nooit meer religie boven medische zorg te verkiezen, maar lijkt nu opnieuw in de fout gegaan. Hun jongste zoontje van 8 maanden overleed vorige week. Hij had al lange tijd diarree en ademhalingsproblemen.
Zijn ouders belden een crematorium dat hun zoontje was overleden, waarop een medewerker de politie waarschuwde. Volgens de ouders zou bidden het beste medicijn voor het jongetje zijn, "omdat God wil dat we hem om hulp vragen". Hun andere kinderen zijn direct uit huis geplaatst.