Een Amerikaan die voor het goede doel al dribbelend met een voetbal naar BraziliŽ wilde lopen, is na 500 kilometer dribbelen doodgereden. Zijn zoon Devin belooft dat hij de voettocht ter ere van zijn vader ooit zal afmaken.
Richard Swanson (42) was vertrokken uit Seattle in de Amerikaanse staat Washington. Hij was pas net zijn thuisstaat uit toen hij in Oregon werd geschept door een pick-up truck. In het ziekenhuis overleed hij aan zijn verwondingen. Swanson was pas veertien dagen onderweg.
Swanson wandelde voor het One World Futbol Project, een Amerikaanse organisatie die voor iedere verkochte voetbal een bal aan een gemeenschap in een ontwikkelingsland schenkt. Swanson liep altijd met de blauwe bal die het boegbeeld is van het project.
Swanson zou elf landen doorkruisen op de 16.000 kilometer lange weg naar BraziliŽ, waar hij op tijd voor het wereldkampioenschap voetbal van juni 2014 wilde aankomen. Op zijn Facebookpagina zeggen zijn vrienden dat hij in hun harten ook in BraziliŽ is aangekomen. Zijn zoon Devin zegt in een reactie op die pagina dat zijn vader een inspiratiebron voor hem blijft.
De bestuurder van de pick-up truck is niet aangehouden. Hij werkt mee met de autoriteiten.
Foto