Een man uit Kamperland heeft zich maandagmiddag bij de politie gemeld omdat hij niet kan leven met de wetenschap dat het lichaam van de moeder van een vriendin na haar overlijden in de vriezer is opgeborgen. Deze niet alledaagse melding is voor de recherche reden om direct bij de melder langs te gaan. Deze vertelt dat hij van een vriendin heeft gehoord dat zij haar moeder, die enige tijd geleden is overleden, in de vrieskist heeft gelegd. Volgens de man zou het lichaam van de overleden vrouw in een woning in Kamperland liggen. Na overleg met de officier van justitie is direct met een onderzoek in de woning gestart. De bewoonster van het pand, een 46-jarige vrouw bekent dat moeder in de vriezer ligt. Zij zou volgens haar ruim een week geleden een natuurlijke dood gestorven zijn. Zij is aangehouden en naar het bureau in Goes gebracht voor verhoor. Haar wordt in ieder geval verweten het lichaam van haar overleden moeder verborgen te hebben gehouden.
Hoewel de recherche niet verontrust is over de doodsoorzaak van de 83-jarige vrouw, is haar lichaam voor alle zekerheid voor sectie naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) overgebracht. De uitslag daarvan zal zeker nog enige tijd op zich laten wachten.
Uit het verhaal van de vrouw komt naar voren dat zij haar moeder dichtbij zichzelf wilde houden. Moeder leefde bij haar in huis en wordt al 17 jaar door haar met veel liefde dag en nacht verzorgd. De vrouw ziet nu in dat zij erg onverstandig heeft gehandeld.
Omdat er verder geen aanleiding is om de vrouw langer vast te houden mocht zij na verhoor weer naar huis.