De Duitse justitie zoekt uit hoe het een man is gelukt het regeringsvliegtuig van bondskanselier Merkel binnen te dringen. De man, de 24-jarige bodybuilder Volkan T., werd stoned en slechts gekleed in zijn onderbroek in de Airbus 319 aangetroffen.
Het vliegtuig stond op het militaire deel van het vliegtuig van Keulen. Omdat er werkzaamheden waren, was het alarm uitgezet. Volkan T. kon zo de hangar binnenlopen. Daar werd het hem ook niet moeilijk gemaakt: de nooduitgangen van het vliegtuig waren gewoon open, net als de deur naar de cockpit.
Het incident was al in juli, maar Duitse media hebben nu de hand weten te leggen op het politierapport. Daaruit blijkt dat de Airbus was volgetankt, en klaar stond om op te stijgen. Als T. niet zo stoned was geweest, had hij het vliegtuig kunnen starten.
Uit het rapport blijkt verder dat Volkan de cockpit is binnengegaan en daar op diverse knoppen heeft gedrukt. Ook spoot hij enkele brandblussers leeg, blies hij een noodglijbaan op, en danste hij ongestoord op de vleugels. Pas na vier uur waren er agenten en bewakers om hem van het vliegtuig te halen. Volkan T. had een tas vol marijuana en XTC-pillen bij zich.