Het was in Kenia al mogelijk voor een man om met meerdere vrouwen te trouwen, maar nu mag voor het eerst een vrouw met twee mannen in het huwelijk treden. Althans, als de drie voor de rechter kunnen aantonen dat polygamie deel uitmaakt van hun cultuur.

De toekomstige bruid, die niet bij naam wil worden genoemd, had al meer dan vier jaar een relatie met beide mannen. Toen de twee daar achter kwamen en de vrouw dwongen een keuze te maken, weigerde ze dat.

De situatie leidde tot hevige ruzies tussen de twee mannen, Sylvester Mwendwa en Elijah Kimani. Een politieman in de regio Mombassa kwam met een oplossing; hij stelde hen voor om alletwee met de vrouw te trouwen.

Ze hebben nu een overeenkomst getekend waarin staat dat ze beiden gaan samenwonen met de vrouw en haar zullen helpen bij de opvoeding van eventuele kinderen. De vrouw is weduwe en heeft al twee kinderen. "We zijn overeengekomen dat we elkaar vanaf vandaag niet meer zullen bedreigen en dat we geen jaloerse gevoelens meer zullen hebben, want onze vrouw is er niet klaar voor om een van ons te laten gaan."

"We respecteren de verdeling van de dagen. We zullen elkaar liefhebben en vreedzaam samenleven", staat er verder in de tekst. "Niemand heeft ons gedwongen om deze overeenkomst te tekenen." (Red.) Update: inmiddels is n van de mannen gevlucht. Vrouwlief en collega echtgenoot zijn boos op hem omdat hij met de pers heeft gesproken. Ook is hij zijn baan als slager kwijt, nadat zijn baas van de driehoeksrelatie hoorde.